Dia Internacional de l’Educació Ambiental

Educació ambiental als Parcs Naturals

Avui 26 de gener del 2017 és el dia internacional de l’Educació Ambiental i des del Rossinyol Nou volem reivindicar aquesta data perquè creiem que només orientant l’educació de les futures generacions en la conscienciació ambiental podrem transformar entre tots i totes els problemes del present i futur.

Itineraris de descoberta

Els següents textos sintetitzen el concepte de l’educació ambiental i presenten quins són els seus objectius.

L’educació ambiental és un procés permanent en què els individus i les comunitats adquireixen consciència del seu medi, i aprenen els coneixements, els valors, les destreses, l’experiència i també, la determinació que les capaciti per actuar, individualment i col·lectiva, en la resolució dels problemes ambientals presents i futurs.

Congrés Internacional d’Educació i Formació sobre el medi ambient. Moscou, 1987

El repte és promoure una nova relació de la societat humana amb el seu entorn per tal de procurar a les generacions actuals i futures, un desenvolupament personal i col·lectiu més just, equitatiu i sostenible, que pugui garantir la conservació del suport físic i biològic sobre el que es sustenta.

Libro Blanco de la Educación Ambiental en España. 1999

L’educació ambiental és una educació per a l’acció. Actua ampliant els nostres coneixements i consciència sobre els impactes de l’activitat humana sobre el medi, però amb l’objectiu últim de millorar les nostres capacitats per a contribuir a la solució dels problemes.

Libro Blanco de la Educación Ambiental en España. 1999

Les bases de l’educació ambiental es van establir en la conferència de les Nacions Unides del 26 de gener del 1975 i es van recollir en la Carta de Belgrad.

Unesco Carta de Belgrad

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *