5 excursions que no et pots perdre

5 excursions a Sant Llorenç del Munt i l’Obac que no et pots perdre.

Fer un llistat dels llocs preferits no és una tasca fàcil però davant el repte d’escollir cinc itineraris us recomanem els següents. Són 5 excursions de diferent nivells que es poden fer en un matí.

En aquest article no exposem en detall l’itinerari, només us indiquem els punts d’interès perquè vosaltres us traceu la ruta a la vostra mida.

El Montcau i la Cova Simanya

Aquesta és segurament la segona destinació preferida dels excursionistes després de la Mola. L’itinerari no presenta massa dificultats excepte l’últim tram del cim del Montcau però les vistes de 360º no tenen preu i us recomanem que no us les perdeu. L’excursió es pot arrodonir amb la visita a la Cova Simanya que es troba a pocs minuts del Coll d’Eres.

 3:30h.( anada i tornada visitant la Cova Simanya)

La Vall d’Horta i el Marquet de les Roques

Els habitants de la Vall la considerem un petit paradís i és que la passejada per la Vall d’Horta no us deixarà indiferents. Aquesta excursió seguint el curs de la riera us portarà per un seguit de masies envoltades d’un paisatge suau de camps de conreu amb el rerefons del Montcau i la Mola. El recorregut arriba fins al casal modernista del Marquet de les Roques i si encara us queda temps podreu visitar el Forn de pega i la Font del Llor.

 3h.( anada i tornada)

La Mola per la Canal de Santa Agnès

El Cim de la Mola és l’excursió per excel·lència dins del Parc Natural, però hi podem arribar per una gran varietat d’itineraris. L’accés per la Vall de Mur és una excursió solitària però d’una gran bellesa. El seu recorregut passa per la Masia del Dalmau, Santa Agnès i el Morral del Drac. Com que és una zona poc freqüentada aconsellem anar amb la ruta ben preparada i portar un mapa o un GPS. La dificultat de l’excursió està en el desnivell, uns 800mts aproximadament.

5h.( anada i tornada)

El Camí Ral per la Barata i el Paller de tot l’any.

El Camí Ral de Barcelona a Manresa era un camí molt freqüentat ja que era una via de comunicació molt important entre aquestes dues ciutats. Refer el tram d’aquest camí entre l’antic Hostal de la Barata i el Paller de tot l’any significa reviure un episodi històric com el del Bandolerisme. L’excursió es pot enllaçar amb la Font de la Pola i fins i tot amb una visita a l’Hospital de Sang, antic hospital de campanya de les guerres Carlines. Si aneu amb dos vehicles es pot tancar l’itinerari a l’Alzina del Salari tot fent una volta circular.

3:30h.( anada i tornada per l’Alzina del Salari)

Les Fogueroses per la Canal del Llor i la Roca Encavalcada

La zona est del Massís de Sant Llorenç segurament és la part més desconeguda i més feréstega del Parc Natural. Aquesta excursió presenta una dificultat extra en comparació amb els altres itineraris descrits, i és que la zona està plena de senderols que creuen de dalt a baix les nombroses canals de les Fogueroses. El recorregut és molt solitari però compensa per la bellesa del seu traçat i les formacions de roca que es troben durant el camí. El punt de sortida és el Marquet de les Roques i a partir d’aquí us recomanem la Font del Llor, el Paller, la Roca Encavalcada, el Forat de les Fogueroses, l’Agulla Petita, la Morella i les Casetes del Bufí. La tornada és aconsellable fer-la per la Canal de la Revetlla fins a Rocamur i tornada al Marquet.

 5h.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *