Les nits a Sant Llorenç del Munt i l’Obac: una alternativa a la calor

Excursions a la fresca contra la calor

Durant els mesos de juliol i agost passejar pel Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac és tota una proesa, però tranquil que sempre hi ha alternatives. Durant el pic del dia no és massa recomanable sortir a caminar si no es vol patir una insolació. I si canviem d’hàbits?

Que et semblaria sortir a partir de les 19h., agafar el sopar i anar a un bon mirador on gaudir d’una posta de sol i contemplar les estrelles a la fresca?

Et proposem 3 passejades pel Parc Natural on fugir de la xafogor de la ciutat.

  • Comencem pel cim del Montcau, lliure de contaminació lumínica, la seva orografia et permet disfrutar d’una espectacular panoràmica de 360º. Temps 1:30h anar i tornar.
  • La segona proposta també s’inicia a l’aparcament de Coll d’Estenalles. D’aquí es dirigeix, en direcció oest, cap a la Coma d’en Vila, oferint-nos una magnífica posta de sol sempre al davant amb el perfil dibuixat de la muntanya de Montserrat. Aquesta passejada de 2:10h anada i tornada és molt senzilla i recomanable per a fer-la en família.
  • Cap a l’oest una talaia d’ excel•lents vistes: el Turó de la Pola i molt proper també: el Paller de Tot l’Any. Tant l’un com l’altre s’hi accedeix des de l’aparcament de l’Alzina del Salari al km 15 de la BV-1221. L’accés al Turó de la Pola  és molt fàcil i es triga 1h. anar i tornar.

I un parell de consells: tingues en compte que a les nits a Sant Llorenç refresca i que si vols observar les estrelles cal evitar els dies propers a la lluna plena.
Esperem que aquestes propostes et serveixin d’inspiració!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *