La Pedra seca, patrimoni de l’humanitat

Aquests dies de maig les barraques de vinya estan totalment florides. Ara és un bon moment per a descobrir l’art de la pedra seca, que el 2018 va ser reconegut com a patrimoni cultural de la humanitat per la UNESCO.

Al terme municipal de Sant Llorenç Savall s’han arribat a censar més de 400 barraques i actualment gràcies a la feina voluntària del grup de pedra seca Ballestar, de Sant Llorenç Savall, s’han restaurat gairebé un centenar de barraques de vinya.

Amb aquestes actuacions es recupera un patrimoni que malauradament havia caigut en l’oblit enmig de la vegetació del bosc.

Afortunadament a la Vall d’Horta hi trobem un conjunt de barraques agrupades en una zona propera a la masia de la Roca.

navigate_before
navigate_next

L’itinerari per a conèixer aquestes barraques no està senyalitzat però es va editar el llibre Sant Llorenç del Munt i l’Obac, 30 excursions amb encant ed. Farell on hi ha ressenyada l’excursió de la qual en sóc autor.

Si voleu saber més sobre la pedra seca des del Rossinyol Nou organitzem l’itinerari guiat de la Pedra seca per a grups on donem a conèixer la tècnica de construcció amb un taller pràctic amenitzat amb un esmorzar al peu de vinya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.