Centres educatius

Educació infantil i primària

Itineraris i activitats de descoberta

Els itineraris i activitats de descoberta ofereixen un ampli ventall de recorreguts i temàtiques relacionades amb el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac.

  • Flora i fauna: Gimcanes de descoberta (Fitxa Gimcanes)
  • Geologia: La platja de Sant Llorenç (Fitxa Geologia)
  • Prehistòria: La Cova Simanya
  • Història i llegendes: Bandolers del Camí Ral , el Drac de Sant Llorenç

Adaptem els continguts de les activitats a les necessitats de cada centre i també oferim assessorament per a desenvolupar noves propostes.

     Contacta

Educació primària 

Joc de bosc “Terra de bandolers”

Terra de Bandolers és un joc de bosc ambientat en el bandolerisme. És una combinació entre una gimcana i un joc de rol on els alumnes s’organitzen en quadrilles per a superar unes proves d’habilitat i coneixements.

Es tracta d’una activitat original i divertida en un entorn boscós  on poder moure’s amb llibertat.

Descarrega’t la fitxa de Terra de Bandolers

Tallers de tecnologia i extraescolars

Portem la ciència i la tecnologia a les aules amb aquests dos tallers experimentals.

Què fem?

En aquests tallers apliquem la teoria i la pràctica de manera que els alumnes obtenen respostes pràctiques a les preguntes que se’ls planteja.

Com ho fem?

Amb el suport del material de Lego Technic® l’alumnat pot experimentar amb els dissenys de diferents màquines per entendre com es mouen i com transformen aquest moviment en treball. Potenciem la creativitat i el treball en equip a través del procés d’invenció: Des de la maduració d’una idea a la seva posada en pràctica.

Contacta

Educació secundària

Treball de Síntesi al Parc Natural

Treball de Síntesi per alumnes de 1r i 2n d’ESO amb contingut flexible i adaptable als requeriments de cada centre. Els diferents itineraris es realitzen dins del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac.

L’activitat es realitza amb un dossier pedagògic d’exercicis contextualitzats amb l’entorn. Aquests itineraris es poden combinar per a fer-los durant 1 o 2 dies sense pernoctació.

  Descarrega la fitxa del Treball de Sintesi

Cròniques bandoleres

És un viatge literari per la Vall d’Horta a través de l’antic camí que unia els masos d’aquesta vall. 

L’itinerari de literatura Catalana s’adreça als alumnes de 2on d’E.S.O. i es treballa amb diferents textos de tradició oral i escrita com llegendes, rondalles, cròniques, cançons, romanços i poemes. La Vall d’Horta destaca en l’àmbit literari per la gran quantitat de llegendes que té sobre el territori i per la seva vinculació amb el poeta Joan Oliver.

És possible realitzar la mateixa activitat fent l’itinerari del Camí Ral a la zona de la serra de L’Obac dins del Parc Natural.

   Descarrega la fitxa de Cròniques bandoleres

A través dels sentits

A través dels sentits

Activitat que utilitza com a fil conductor una gimcana pels carrers del pintoresc poble de Mura i l’espai de la Riera dels Nespres tot enllaçant diferents exercicis inclosos en un dossier de treball així com un exercici de didàctica multi sensorial.

És una proposta original i divertida destinada als alumnes de 6è de primària i 1er d’E.S.O., amb l’objectiu de fomentar l’expressió escrita i la comprensió lectora.

L’activitat s’acaba a l’àrea d’esplai de la Riera dels Nespres amb taules per a dinar, punt d’aigua i serveis.

Contacta